Apprenticeship 2022 2023

apprenticeship programma 2023 2024

by | Jun 14, 2022

 

Oktober 2023 t/m april 2024

 

 

Heb je een (online of live) opleiding permacultuur of voedselbos ontwerp gevolgd en wil je meer praktijk ervaring opdoen?

In oktober 2023 bied ik opnieuw een apprenticeship leerweg waarin je zowel theorie als praktijk ervaringen op doet over permacultuur, voedselbossen, natuurvoedingskunde, kruidenkunde en de kunst van veranderen! Bovendien zul je deze periode meer leren over het omvormen van een gangbaar agrarisch bedrijf naar een agro ecologisch landgoed.

 

TRANSITIE 

Ervaar hoe je een regeneratieve leefstijl en omgeving vorm geeft. Het hebben van een eigen tuin of een andere groene ruimte is fijn maar niet eens noodzakelijk. Want natuur vind je overal, en je kunt op veel manieren meewerken aan het herstellen van de aarde. Ik leer je de mogelijkheden te herkennen om je verbinding met de natuur terug te vinden of te verstevigen.

Kennis uit permacultuur, over voedselbossen en natuurvoedingskunde laat ik je in de praktijk ervaren. Natuurlijk wordt dat ondersteund door theorielessen en inspiratie. Door het toepassen van ecologische kennis en veranderkunde versterk je je persoonlijke impact. Verwondering en het herwaarderen van je eigen mogelijkheden bieden handvaten in deze tijd van transformatie.

 

 

Kruiden Oogst Sint Janskruid chantalvangenderen

 

VOOR WIE?

Iedereen die haar/zijn omgeving en leefstijl wil vergroenen

Deze leerweg helpt je wanneer je overweegt om je leven te verduurzamen en meer zelfvoorzienend te worden. Of wanneer je je actief je leefomgeving wilt vergroenen. Maar je wilt eerst leren wat dat precies inhoud en ervaren hoe dat leven er uit kan zien.

De apprenticeship is bijvoorbeeld interessant wanneer je een theoretische of online permacultuur cursus hebt gedaan en toe bent aan verdieping en praktijk ervaringen. In deze periode werk je aan vaardigheden, doe je ervaring op en vergroot je je netwerk.

 

AANTAL DEELNEMERS

Er is ruimte om je eigen leerweg vorm te geven binnen het aanbod. Het is uitdagend en biedt perspectieven. Maar zo’n traject stap je misschien niet zomaar in. Door de persoonlijke benadering is het aantal plaatsen beperkt tot maximaal 5 personen. Omdat je mee draait in mijn beroepspraktijk is het belangrijk dat we een klik maken. Dus we leren elkaar eerst vrijblijvend kennen om af te stemmen of we de juiste match zijn. Hiervoor hebben we een online of live kennismaking van tevoren.

 

Apprenticeship

 

HOE WERKT AANMELDING?

WACHTLIJST:

Wil je op de hoogte gehouden worden van het apprenticeship van najaar 2023/voorjaar 2024 stuur me dan een mail zodat je bericht ontvangt wanneer de inschrijftermijn weer geopend is.

 

Locatie:

Verschillende locaties in Brummen: Voedselbos, dorpsboerderij en Agro Agrarisch Landgoed.

 

voedselbos beheer