NMG voedselboscursus

Cursus voedselbos ontwerp

by | Feb 11, 2022

 

Nieuwe data voor 2023 volgen

 

 

Voor het derde jaar organiseert Natuur en Milieu Gelderland in samenwerking met Circle Ecology en de Stichting Agro Ecologie Gelderland een voedselboscursus voor initiatieven die in de provincie Gelderland een voedselbos tot 5 hectare willen aanleggen.

Naast ontwerp en theorie lessen worden verschillende projecten bezocht ter inspiratie en om van ervaringen uit de praktijk te leren. Zo bezoeken we o.a. de voedselbossen van Wouter van Eck en Martijn Aalbrecht.

 

NMG voedselboscursus 2022

Voor buurtinitiatieven en groepen die naast voeding uit het voedselbos ook sociale doelen willen oogsten is het aanbod erg interessant. Maar ook landgoedeigenaren, particulieren en experimenterende boeren kunnen aansluiten.

De deelnemers aan de verschillende jaargangen van deze cursus vormen met elkaar een groot Gelders netwerk met voedselbos-expertise en uitwisseling. Op deze manier ontwikkelen we regionale voedselvoorziening en veerkracht en een divers landschap. Heb je ook een stuk land waarop je een voedselbos wilt ontwikkelen?

 

Voor aanmelding en meer informatie kun je deze link volgen naar de website van Natuur en Milieu Gelderland. (De informatie wordt hier binnenkort gepubliceerd)

 

 

NMG voedselboscursus 2022 Malika Cieremans