Permacultuur Introductie

Permacultuur introductiedag 2022

by | Feb 11, 2022

 

Vrijdag 1 juli Amersfoort

 

 

Misschien ben je nieuwsgierig wat permacultuur precies is en wat het voor je kan betekenen. Onderdeel worden van de oplossing en het meewerken met de natuur zijn zinnen die je vaker hoort wanneer het over permacultuur gaat. Maar het is nog rijker dan dat!

Daarom organiseer ik naast twee introductiedagen in het voedselbos Brummen voor de zomervakantie nu nog één bijeenkomst. En deze vind plaats bij culturele broedplaats De War in Amersfoort. Zo kun je ook in een ongedwongen stedelijke sfeer kennis maken met permacultuur als ontwerp techniek.

 

Wat is dat dan, permacultuur?

Permacultuur ontwerp maakt onderdeel uit van een verandering die van onderuit de samenleving is opgepikt en waarbij welvaart, gezondheid en welzijn voor mens en planeet hand in hand gaan. Je kunt het eigenlijk niet in één zin beantwoorden, en dat is er ook zo leuk aan.

Waar de afkorting eerst verwees naar permanente agricultuur is het gaandeweg verandert in een groter perspectief en is permanente cultuur passend. Er is steeds meer erkenning voor permacultuur als ontwerp instrument in Nederland.

 

Geen quick fixes

Zonder standaard quick fixes en dogma’s zal elk permacultuur ontwerp er anders uit zien. Het is dus een creatieve manier om met de natuur samen te werken en daar van te leren.

Deze introductie gaat over het verbouwen van voedsel maar ook bij het kiezen voor een gezonde, natuurlijke leefstijl en het opbouwen van gemeenschap.  Permacultuur principes zijn daarnaast toe te passen op maatschappelijke projecten, organisaties en persoonlijke ontwikkeling.

 

Docenten

Deze bijeenkomst geef ik voor de gelegenheid samen met gewaardeerde collega Maranke Spoor van de Stichting permacultuuronderwijs. De WAR is de thuisbasis van deze stichting, ze beheren ook de transitie bibliotheek. Mocht je de jaaropleiding van Maranke overwegen, dan is dit alvast een mooie kennismaking. Maar ook als op zichzelf staande ontmoeting is dit dus een fijne dag.

 

 

 

Introductie Permacultuur

STEDELIJKE BROEDPLAATS

Op 1 juli vind de introductie plaats in Amersfoort in culturele en creatieve broedplaats De War. Dit initiatief is een cultureel sociaal project waarin permacultuur ontwerp terug komt. Zowel in de zich ontwikkelende stadstuin als in de sociale structuur zijn ontwerpkeuzes terug te vinden. Een inspirerend voorbeeld van wat er allemaal mogelijk is.

 

Aanmelden

Locatie:

De War Amersfoort. Meer info na aanmelding

 

Wanneer:

Tijdstip: 10:30 – 16:00 uur

Vrijdag 1 juli 2022 (Amersfoort)

 

Kosten:

85 euro

Aanmelden of informatie:

Voor vragen en aanmeldingen kun je een bericht sturen

 

Kruiden Oogst Sint Janskruid chantalvangenderen
Kruiden Oogst Sint Janskruid chantalvangenderen