wildpluk fort nieuwersluis

WILDPLUK EXCURSIES 2022

by | Apr 4, 2022

 

Zondag 1 mei 10:30 – 12:30 uur Fort Nieuwersluis

Zondag 1 mei 14:00 – 16:00 uur Fort Nieuwersluis

  

Via Natuurmonumenten bied ik samen met collega natuurvoedingskundige Sophie Schaay weer een wildpluk excursie bij Fort Nieuwersluis aan. Het leuke aan deze excursie is dat we gaan wildplukken en meteen bij het Fort kleine gerechtjes maken met de oogst.

 

wildpluk fort nieuwersluis

Ook dit jaar dus een aantal wildplukwandelingen, en het is ook een onderdeel van de permacultuuropleiding. Elk seizoen heeft een eigen oogst, een rijkdom van smaken en soorten.

Mocht je belangstelling hebben voor een wandeling op een ander moment, houdt dan deze pagina in de gaten of stuur een berichtje zodat ik je op de hoogte kan houden van extra ingevoegde activiteiten.

 

Natuurvoeding

Vanuit mijn achtergrond als natuurvoedingskundige zijn mijn wildplukwandelingen net wat anders van inhoud. Door het vertellen van verhalen over de planten wordt de excursie een leerzame en leuke belevenis. Het liefst voorkom ik dat we net zo door de natuur heen struinen zoals we door een supermarkt wandelen, met alleen maar oog voor wat wij nodig hebben en kunnen gebruiken.

In mijn plukwandelingen gaat het ook over de planten zelf, wat ze nodig hebben, wat hun rol is in een ecosysteem, waarom we ze mogen koesteren, verzorgen en gebruiken. Als het even mogelijk is verwerk ik de oogst ook direct, zodat ik zeker weet dat we de kennismaking met de plant waardevol maken.

Want het leren kennen van de planten om ons heen gaat verder dan het alleen kunnen herkennen er van.

 

Introductie Permacultuur
Fort Nieuwersluis wildpluk

 

Aanmelden

Fort Nieuwersluis

1 mei 10:30-12:30 uur

1 mei 14:00-16:00 uur

Aanmelden via Natuurmonumenten

 

wildpluk & koken