rondleiding-voedselbos-nieuwe-erven

Rondleidingen Voedselbos Nieuwe Erven 2023

by | May 24, 2022

Rondleidingen in 2023 Voedselbos Nieuwe Erven

Ook deze zomer organiseert het Brummense Voedselbos Nieuwe Erven elke laatste zaterdag van juni t/m september rondleidingen. Buurtbewoners en andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om kennis te komen maken met het voedselbos.

Volgende rondleiding 2023

Op zaterdag 23 september starten we vanaf 10:30 uur op de ontmoetingsplaats. In geval van slecht weer met veel regen gaan de rondleidingen niet door. Vanwege de toenemende belangstelling hebben we graag van tevoren een bericht via e-mailadres: voedselbosnieuweerven@gmail.com  Zo kunnen we ervoor zorgen dat we voldoende rondleiders hebben voor de groepsgrootte. 

Voedselbos Brummen
Voedselbos

Sinds eind 2017 heeft Brummen een voedselbos in de openbare ruimte bij nieuwbouwwijk de Elzenbos. Je vindt er veel eetbare en ondersteunende en nuttige planten en bloemen. Het voedselbos in Brummen is bijzonder omdat het vanaf de start een samenwerking is tussen de gemeente en vrijwilligers.

Veel te beleven

Het voedselbos is een klimaatbestendige plek voor planten, bomen, dieren én mensen. Door met de natuur mee te werken heeft het voedselbos al veel droge, maar ook heel natte periodes prima doorstaan. Het gebied heeft onder andere een bloemenentree, een ontmoetingsplaats met meubilair gemaakt van een lokale eik, een kleurrijke kruidenspiraal, een saladehaag, een “donker snoepbos” vol verrassingen en nog veel meer.  Allemaal bijzondere plekken die buurtbewoners samen met de gemeente hebben ontwikkeld. We vertellen er graag meer over tijdens de rondleidingen. Natuurlijk valt er ook wat te plukken en te proeven onderweg!

 

Voedselbos Brummen
Kosten

De maandelijkse openbare rondleidingen geven we op donatiebasis. Aan het einde kun je een vrijwillige bijdrage in onze plant-pot doen. Wij kopen nieuw plantmateriaal en gereedschap van de opbrengst. Zo kun je meteen zelf bijdragen aan de verzorging van deze bijzondere plek.

 

Liever een rondleiding op maat?

Natuurlijk geven we ook rondleidingen op maat voor groepen tot 10 personen. Gemiddeld duurt zo’n rondleiding 1,5 uur en er is voldoende ruimte voor vragen.  Ook kan er extra worden ingegaan op bepaalde thema’s als dit voor jullie groep interessant is. Kosten voor een rondleiding op maat zijn 85 euro ex btw.

  • Ontvangst met thee van het land
  • Achtergrond en uitgangspunten van het project
  • Ontwerp uitdagingen, participatie project of co-creatie met gemeente Brummen? Valkuilen en kansen.
  • Wandeling door het gebied met uitleg over zonering, ecologische samenhang, werken met vrijwilligers binnen zelfsturende werkgroepen.
  • Fasering, veranderende situatie per jaar, toekomstperspectief.

Neem voor informatie contact met me op.

 

 

Rondleiding Voedselbos Nieuwe Erven