Nieuwe maan maagd bijeenkomst Maanbloem

Nieuwe maan bijeenkomst

by | Sep 4, 2020

Het geheim van de maan

Sinds een aantal jaar helpt de nieuwe maan me om bewust intenties te zetten over dingen die ik graag gemanifesteerd zie in mijn leven. Dit blijkt een krachtige manier om mezelf bij de les te houden in wat ik wil bereiken. Stap voor stap hebben dromen en wensen zich zo ontwikkeld en zijn ze concreet geworden. En waar ik dat eerst meer voor mezelf hield, ontmoette ik in Zutphen en Brummen meer vrouwen die ook met de cyclus van de maan werken. Met Agnes Eising van Maanbloem heb ik een aantal maan-samenkomsten gehad die nog krachtiger leken te werken. Verbinding versterkt immers.

We bieden de komende tijd ruimte aan andere vrouwen die deze oude kunst van het werken met de maan willen (her) ontdekken.

 

Samenkomen rond de maan?

Het blijkt een typisch vrouwelijke aangelegenheid, dat samenkomen rond de ritmes van de maan. Er is nou eenmaal een nauwe verbondenheid tussen de maan en onze lichamelijke cycli. Maar het is helaas óók nogal beladen…  Niet zo lang geleden kon een intense verbinding met de natuur, een grote plantenkennis en een onafhankelijke (=maagdelijke) houding een vrouw in grote problemen brengen. Samenkomen met andere vrouwen rond de maancyclus werd helemaal als verdacht beschouwd. Seksueel getinte fantasiën over contact met de duivel, gruwelijke offers en naakt dansen in donkere bossen spelen zelfs vandaag nog een rol in de collectieve verbeelding. En hoewel het mij nogal slaapverwekkend karikaturaal overkomt,  werd dit niet zo lang geleden als werkelijke bedreiging van de maatschappelijke orde gezien. In sommige landen is dat zelfs nog steeds zo. Dus het laatste wat je als een net meisje, vrouw of moeder zou willen, is je daar mee associëren!

Toch is dat precies wat we nu weer openlijk gaan doen. Omdat het KAN. Onze grootmoeders en moeders, en ook onze grootvaders en vaders hebben hard gewerkt om die vrijheid mogelijk te maken. Groepen vrouwen die zich verzamelen in de nacht, dat moment dat de wereldse taken gedaan zijn en eventuele kinderen in bed liggen. Die tijd voor onszelf.

 

Nieuwe maan in sterrenbeeld maagd

De nieuwe supermaan van september staat dichter bij de aarde dan normaal en dit keer in het sterrenbeeld Maagd. Dit is bij uitstek een goed moment om bij elkaar te komen, een cirkel te vormen, op kracht te komen, te delen, te lachen en te ontspannen. We ontmoeten elkaar de dag daarvoor op de 16e tijdens de donkere maan, zodat we ons kunnen voorbereiden en onze persoonlijke doelen kunnen stellen.

Agnes en ik zullen de kring begeleiden en wijsheid van de natuur en de kosmos delen. Ook de inuïtieve wijsheid die besloten ligt in iedere vrouw krijgt de ruimte om er weer helemaal te zijn. Voel je welkom.

 

(lees hoe je je kunt aanmelden onder de illustratie)

Virgo

Aanmelden

Locatie:

Maanbloem in Zutphen

Wanneer:

woensdag 16 september 2020

Tijdstip:

20:00-22:00 uur

Aanmelden:

Aanmelden bij Agnes Eising via info [at] maanbloem.nl

Kosten:

We vragen een bijdrage van 5 euro als tegemoetkoming aan de kosten van de ruimte en het lekkers dat we zullen verzorgen.

 

 

Wij danken Heleen Verburg en Manja en Julia Bedner voor hun inspiratie en het geven van het laatste zetje om dit in het volle daglicht 😉 te organiseren.  Hun belangrijke en zeer inspirerende voorstelling De Heks van Almen heeft ons er van bewust gemaakt dat we deze plek opnieuw mogen en moeten in nemen met elkaar.