kruiden oogst voedselbos

Ontdek een plant of boom

by | Jul 20, 2021

Plant en Boom toerisme?

 

Je hoeft niet ver te reizen om de wereld beter te leren kennen. Als ik eerlijk ben weet ik na al die jaren nog steeds maar weinig over alle levende wezens die dicht in mijn buurt wonen. Daar blijf ik aan werken!

Vanaf deze zomer vind je me regelmatig in het voedselbos of op een andere inspirerende plek waar ik me verdiep in één bepaalde boom of plant. Door deze te observeren, te tekenen, te fotograferen en ter plekke de boeken in te duiken (of oké, ook via internet) maak ik letterlijk tijd voor die boom of plant. De afgelopen jaren heb ik op deze manier al verschillende plant-monografiën gemaakt waar ik in mijn werk regelmatig naar terug grijp. Als je graag eens zou willen aansluiten, dan ben je van harte uitgenodigd.

 

De volgende sessie is: donderdag 19 augustus om 10:30 uur. Scroll voor meer praktische informatie onderin deze blog.

 

Verken de wereld, boom na boom.

 

Het mooie van een focus op slecht één soort is dat er naast een rationeel onderzoeks-resultaat ook iets anders gebeurt. Die plant of boom komt echt tot leven onder mijn aandacht, een wonderlijk proces waar ik steeds meer belang aan hecht.

De mens is een verhalen vertellend soort, en naast feitelijke plant-familie kennis brengt onderzoek naar geschiedenis, gebruik, intuïtieve en associatieve kennis het verhaal van een plant of boom naar voren en verandert dat de manier waarop we naar hen kunnen kijken en hoe we met hen omgaan.

Maar waar begin je? Wat kan de betekenis voor jou zijn dat juist deze plant of boom nu jou aandacht vraagt?

In mijn onderzoek betrek ik zowel je linker als rechter hersenhelft, zet ik mijn zintuigen op scherp en heb ik meteen een mindful ervaring om van op te laden.

Door samen met anderen hier tijd voor te nemen, werkt het nog krachtiger. Door ervaringen en eventuele plantmonografiën uit te wisselen bouw je aan een fundament om steeds meer planten en bomen van nabij te leren kennen.

 

Vind je het leuk om eens samen op planten en bomen safari te gaan, doe dan gerust mee! Onder de foto lees je wat waar en hoe.

Kruiden Oogst Sint Janskruid chantalvangenderen

Aanmelden

Locatie:

Varieert per keer in de buurt van Brummen, meestal in Voedselbos Nieuwe Erven.

Wanneer:

Afhankelijk van de weersomstandigheden, elke week wel een sessie maar op verschillende dagen en tijdstippen. Kijk of je bij onderstaande sessies wilt aansluiten of maak een afspraak voor een volgende sessie op verzoek.

Sessie #4 Donderdag 19 augustus 10:30 uur Voedselbos Nieuwe Erven

Sessie #3 Donderdag 12 augustus 13:30 uur Voedselbos Nieuwe Erven

Sessie #2 Woensdag 4 augustus 10:30 uur Voedselbos Nieuwe Erven

Sessie #1: Donderdag 29 juli 10:30 uur Voedselbos Nieuwe Erven

 

 

Tijdsduur:

Ik reken op een dagdeel hiervoor. Maar laat je door mij niet weerhouden om je langer of korter met je plant of boom bezig te houden natuurlijk.

Aanmelden of informatie:

Stuur een mail om te ontdekken wanneer ik er weer op uit trek. Onze aandacht is een cadeautje aan de natuur om ons heen. Ik stuur je na afloop een tikkie voor een bijdrage op donatiebasis.

 

Kruiden Oogst Sint Janskruid chantalvangenderen