Earth Based Art Space geopend?

by | Mar 27, 2020

Nou nog niet officieel dus!

We waren de opening van onze nieuwe werkruimte op de Zaadmarkt in Zutphen aan het voorbereiden voor de lente-wende.  Met een fraaie tentoonstelling over Voedselbos Nieuwe Erven in Brummen.

 Earth Based Art Space: ruimte waar herstellende groene cultuur en natuur geïnspireerde kunst centraal staat. Een kunstzinnig soort heiligdom waar inspirerende initiatieven gevierd kunnen worden. Waar presentaties en lezingen georganiseerd worden, of een workshop of cursus. Een plek in verbinding met andere initiatieven die willen zorgen en terug geven aan de planeet waarop we wonen. Aardse schoonheid met elkaar te vieren, in het hart van Zutphen.

Corona…

Maar opeens gingen de Corona-alarmbellen af. Een ontregelende natuurkracht die ons dwingt tot nederigheid en ons doet beseffen hoe vanzelfsprekend we onze verworvenheden zijn gaan nemen.

De aarde heeft geen herstel of galerie-ruimte van ons nodig. De aarde regelt haar eigen zaken uiteindelijk wel, met of zonder ons.  Het zijn mensen die zich op hun eigen plek, gewoonten en waarden mogen bezinnen. Op hun erfenis.

We stellen een opening dus voorlopig uit.  We nemen de tijd, en geven ons over aan deze ervaring. Kinderen, familie en vrienden hebben nu onze ondersteuning nodig.

En op een dag openen we deze Earth Based Art Space opnieuw. En dan begrijpen we misschien nóg beter hoe ontzagwekkend het is om zo’n ruimte te mogen innemen op deze levende planeet.