rondleiding-voedselbos-nieuwe-erven

Rondleidingen Voedselbos Nieuwe Erven

by | Jul 7, 2020

Deze zomer organiseert het Brummense Voedselbos Nieuwe Erven elke laatste zaterdag van juli en augustus rondleidingen. Buurtbewoners en andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om kennis te komen maken met het voedselbos.

Het Voedselbos

Sinds eind 2017 heeft Brummen een voedselbos in de openbare ruimte bij nieuwbouwwijk de Elzenbos. Je vindt er veel eetbare en ondersteunende en nuttige planten en bloemen. Het voedselbos in Brummen is bijzonder omdat het vanaf de start een samenwerking is tussen de gemeente en vrijwilligers.

Veel te beleven

Het voedselbos is een klimaatbestendige plek voor planten, bomen, dieren én mensen. Door met de natuur mee te werken heeft het voedselbos al veel droge, maar ook heel natte periodes prima doorstaan. Het gebied heeft onder andere een bloemenentree, een ontmoetingsplaats met meubilair gemaakt van een lokale eik, een kleurrijke kruidenspiraal, een saladehaag, een “donker snoepbos” vol verrassingen en nog veel meer.  Allemaal bijzondere plekken die buurtbewoners samen met de gemeente hebben ontwikkeld. We vertellen er graag meer over tijdens de rondleidingen. Natuurlijk valt er ook wat te plukken en te proeven onderweg!

(lees meer onder de foto)

 

Voedselbos Brummen
Rondleidingen 

Op zaterdag 25 juli en zaterdag 29 augustus starten we vanaf 10:30 uur op de ontmoetingsplaats. In geval van slecht weer met veel regen gaan de rondleidingen niet door. Aanmelden hoeft niet, alleen van groepen hebben we graag van tevoren een bericht via ons e-mailadres: voedselbosnieuweerven@gmail.com In augustus krijg je de rondleiding van mijn collega’s in het voedselbos, dan ben ik er zelf helaas niet bij. Laat je dat niet weerhouden natuurlijk!

 

Meewerken of op de hoogte blijven?

De rondleidingen zijn een uitstekende manier om kennis met ons te maken.  Voor iedereen die graag eens wil komen kijken of  voor degene die overwegen mee te willen werken aan deze bijzondere plek in de buurt. Online zijn we te volgen via Buurtkanaal  en Facebook.

 

Rondleiding Voedselbos Nieuwe Erven