Apprenticeship 2022 2023

apprenticeship programma 2023 2024

by | Jun 14, 2022

 

6 Oktober 2023 t/m 5 april 2024

 

 

Zoek je naar meer praktijk en theorie ervaring op gebied van permacultuur, voedselbos en regeneratieve leefstijl?

Vanaf oktober 2023 start mijn apprenticeship leerweg waarin je zowel theorie als praktijk ervaringen op doet over permacultuur, voedselbossen, natuurvoedingskunde, kruidenkunde en de kunst van veranderen! Bovendien zul je deze periode meekijken met het omvormen van een gangbaar agrarisch bedrijf naar een agro ecologisch landgoed.

 

VOOR WIE?

Deze leerweg is interessant wanneer je een theoretische of online permacultuur of voedselbos cursus hebt gedaan en toe bent aan verdieping en praktijk ervaringen. Of wanneer je al ervaring in het buitenland hebt opgedaan maar nu de Nederlandse situatie beter wilt verkennen vanuit de praktijk. Ben je autodidact en geschoold door talloze boeken en youtube? Dan kijken we even waar je ontwikkelvragen precies zitten en of dit het juiste traject voor je is.

Het hebben van een eigen tuin of een andere groene ruimte is fijn maar niet eens noodzakelijk. Want natuur vind je overal, en je kunt op veel manieren meewerken aan het herstellen van de aarde. Je leert meer mogelijkheden te herkennen om je verbinding met de natuur terug te vinden of te verstevigen met permacultuur ontwerp.

 

Kruiden Oogst Sint Janskruid chantalvangenderen

 

APPRENTICESHIP

Voor deze leerweg heb ik me laten inspireren door apprenticeships die ik ken van kruidenvrouwen: je draait dan ruim een half jaar mee en hebt de mogelijkheid je eigen kracht en kunde verder te ontwikkelen.  We werken aan vaardigheden, idee vorming, ontwerptechnieken, je doet ervaring op en vergroot je netwerk. Natuurlijk wordt dat ondersteund door verbinding, goede voeding en inspiratie.

 

Kruiden Oogst Sint Janskruid chantalvangenderen

DEELName

Er is ruimte om je eigen leerweg vorm te geven binnen het aanbod, en daar help ik je mee op weg. Door de persoonlijke benadering is het aantal plaatsen beperkt tot maximaal 6 personen. En omdat je mee draait in mijn beroepspraktijk is het belangrijk dat we een klik maken. Dus we leren elkaar eerst vrijblijvend kennen om af te stemmen of we de juiste match zijn. Hiervoor hebben we een online of live kennismaking van tevoren.

 

BIJEENKOMSTEN

Er zijn 13 bijeenkomsten en 1 terugkomdag (dus 14 totaal). We ontmoeten elkaar tussen 6 oktober en 5 april eens in de 14 dagen op vrijdagen tussen 10:30-16:00 uur. 

Apprenticeship

 

HOE WERKT AANMELDING?

INFORMATIE:

Om een PDF brochure over deze apprenticeship aan te vragen voor najaar 2023/voorjaar 2024 kun je me een mail sturen. Je krijgt dan zo spoedig mogelijk en geheel vrijblijvend  informatie toegezonden.

Kan die informatie niet gewoon op de website worden gezet? Misschien wel, maar de keuze voor deze ‘omweg’  is al meteen onderdeel van onze wederzijdse kennismaking en afstemming. 😉

 

Locatie:

Verschillende locaties in Brummen: Voedselbos, dorpsboerderij en Agro Ecologisch Landgoed. En enkele excursie locaties.

 

voedselbos beheer