Apprenticeship 2022 2023

apprenticeship programma 2024/ 2025

by | Jun 14, 2022

 

Oktober 2024

 

 

Zoek je naar meer praktijk en theorie ervaring op gebied van permacultuur, voedselbos en regeneratieve leefstijl?

Vanaf oktober 2024 wordt deze apprenticeship leerweg weer opengesteld voor nieuwe deelnemers. Je volgt een op jou leerdoelen gericht programma waarin je zowel theorie als praktijk ervaringen op doet over permacultuur, voedselbossen, natuurvoedingskunde, kruidenkunde en de kunst van veranderen! 

 

VOOR WIE?

Deze leerweg is interessant wanneer je een theoretische of online permacultuur of voedselbos cursus hebt gedaan en toe bent aan verdieping en praktijk ervaringen. Of wanneer je al ervaring in het buitenland hebt opgedaan maar nu de Nederlandse situatie beter wilt verkennen vanuit de praktijk. Ben je autodidact en geschoold door talloze boeken en youtube? Dan kijken we even waar je ontwikkelvragen precies zitten en of dit het juiste traject voor je is.

Het hebben van een eigen tuin of een andere groene ruimte is fijn maar niet eens noodzakelijk. Want natuur vind je overal, en je kunt op veel manieren meewerken aan het herstellen van de aarde. Je leert meer mogelijkheden te herkennen om je verbinding met de natuur terug te vinden of te verstevigen met permacultuur ontwerp.

 

Apprenticeship 2024

 

APPRENTICESHIP

Voor deze leerweg heb ik me laten inspireren door apprenticeships die ik ken van kruidenvrouwen: je draait dan ruim een half jaar mee en hebt de mogelijkheid je eigen kracht en kunde verder te ontwikkelen.  We werken aan vaardigheden, idee vorming, ontwerptechnieken, je doet ervaring op en vergroot je netwerk. Natuurlijk wordt dat ondersteund door verbinding, goede voeding en inspiratie.

 

Kruiden Oogst Sint Janskruid chantalvangenderen

DEELName

Je persoonlijke leerweg en inzet staan centraal, in verbinding met anderen die de apprenticeship ook volgen. Door de persoonlijke benadering werken we regelmatig één op één of in kleine samenstellingen (tot maximaal 4 deelnemers op een dag)

Omdat je mee draait in mijn beroepspraktijk is het belangrijk dat we een klik maken. Dus we leren elkaar eerst vrijblijvend kennen om af te stemmen of we de juiste match zijn. Hiervoor hebben we een online of live kennismaking van tevoren.

 

BIJEENKOMSTEN

Er zijn 13 bijeenkomsten en 1 terugkomdag (dus 14 totaal). We kiezen in principe een vaste dag in de week eens in de 14 dagen tussen 10:30-16:00 uur. Tussen deze bijeenkomsten door is er vaak ook de mogelijkheid om aan te haken naar evenementen, lesdagen en netwerk meetings.

De dagen waarop we samen kunnen werken zijn de maandag, donderdag en vrijdag.

Apprenticeship

 

HOE WERKT AANMELDING?

INFORMATIE:

Om een PDF brochure over deze apprenticeship aan te vragen kun je me een mail sturen. Je krijgt dan zo spoedig mogelijk en geheel vrijblijvend  informatie toegezonden. Dat gaat overigens niet geautomatiseerd, dus soms duurt het even voor ik de mail heb beantwoord.

Deze informatie staat dus niet gewoon op de website, deze ‘omweg’  is al meteen onderdeel van onze wederzijdse kennismaking en afstemming.

 

Locatie:

Verschillende locaties in Brummen: Voedselbos Nieuwe Erven, onze dorpsboerderij in Brummen en Permacultuur tuinderij De Veldhof. En enkele excursie locaties.

 

voedselbos beheer