Cold Care Cursus

COLD CARE CURSUS

by | Feb 5, 2024

 

Zaterdag 30 november 2024

 

 

In het winterseizoen kan je immuunsysteem wel wat extra ondersteuning gebruiken. Leefstijl en natuurlijke voeding kunnen een grote rol spelen bij het voorkomen van winters ongemak. Daarnaast verhelpen natuurlijke voedingsmiddelen en gewoonten klachten sneller of halen de scherpe kantjes er af. Het voelt versterkend om op een natuurlijke manier griep en verkoudheden te kunnen ondersteunen. Daarom geven we op deze cursusdag veel tips om de winter op een weerbare manier door te komen.

 

VOEDING EN KRUIDEN

Het gebruik van versterkende voeding en kruidenmiddeltjes is al zo oud als de mensheid. We hebben ons nou eenmaal in natuurlijke ecosystemen ontwikkeld dus we zijn er goed op afgestemd. Pas in de laatste 150 jaar zijn we steeds verder van die realiteit  afgedwaald en zoeken we ons heil steeds meer in commerciële middelen. Terwijl juist bepaalde bessen, groenten en kruiden een helende werking kunnen hebben bij winters ongemak. Huismiddeltjes als gember, citroen, knoflook of honing staan hier bijvoorbeeld om bekend.

Tijdens deze cursusdag staan we stil bij natuurlijke zelfzorg en kijken we naar de waarde van een kast vol natuurlijke ‘medicijnen’. Je leert hoe je klachten snel kunt herkennen, welke eerste stappen je kunt nemen om verdere ontwikkeling voor te zijn. Of hoe je, wanneer je toch de klos bent,  het beter worden zo goed mogelijk kunt ondersteunen.

 

Introductie Permacultuur

WAT GAAN WE DOEN?

We maken samen een aantal winter remedies om koorts, keelpijn en warmte regulering te ondersteunen. Zo heb je alvast voldoende eerste hulp bij ongemak in huis deze winter.

Verder gaan we in op winterse ritme van de natuur, de waarde van het donkere jaargetijde en de betekenis van verwarmend voeding in dit seizoen.

De lunch is potluck, want samen voedsel delen is ook van grote betekenis in deze tijd van het jaar.

Maar hier ontvang je een week voor de start aanvullende informatie over.

 

Introductie Permacultuur

Aanmelden

Data:

Vrijdag 30 december 2024  10:30-15:30 uur Brummen

Locatie:

Brummen, volgt.

Investering:

85 euro of 80 florijnen*

Tickets:

Neem persoonlijk contact op voor informatie.

 

 

* Betaal je liever contant of met florijnen? Dat kan ook. Neem in dat geval even persoonlijk contact met me op.

Kruiden Oogst Sint Janskruid chantalvangenderen