PDC opleiding Permacultuuronderwijs

PDC Opleiding Permacultuur Najaar 2022-2023

by | Apr 3, 2022

Start jaaropleidingen PDC Permacultuur: 8 en 10 september 2022

Op 8 en 10 september 2022 beginnen twee nieuwe jaaropleidingen permacultuur (een donderdag- en een zaterdag-opleiding) van de Stichting Permacultuur Onderwijs waar ik als gastdocent aan verbonden ben. De opleiding wordt gegeven bij Transitie-initiatief De WAR in Amersfoort.

Deze jaaropleiding permacultuur bestaat uit 12 lesdagen. Daarnaast zijn er ook 3 joker/excursiedagen die in overleg kunnen worden ingevuld. Elke lesdag heeft een thema. De eerste dag bestaat uit een inleiding in de permacultuur. In de dagen daarna wordt een specifieker thema uitgediept. De lessen hebben zowel theorie- als praktijkonderdelen.

 

“Permaculture is a set of design strategies for making decisions and a set of tools for arriving at sustainable solutions.”- Toby Hemenway

De opleiding gaat over de werking van de ecosystemen waarvan we een onderdeel zijn. Ecologie, in de zin van het observeren/bestuderen van het geheel, is voor de permaculturist een belangrijke kern. Je kunt ontwerpen voor elke schaal. Permacultuur is niet alleen toepasbaar op je groene omgeving, maar ook voor het vormgeven van onze maatschappelijke omgeving. Het wordt daarom ook wel toegepaste ecologie genoemd.

 

(Meer informatie onder de foto.)

 

Permacultuur?

“A more current definition of permaculture, which reflects the expansion of focus implicit in Permaculture, is ‘Consciously designed landscapes which mimic the patterns and relationships found in nature, while yielding an abundance of food, fibre and energy for provision of local needs. People, their buildings and the ways in which they organise themselves are central to permaculture. Thus the permaculture vision of permanent or sustainable agriculture has evolved to one of permanent or sustainable culture.”

David Holmgren

Meer Informatie…

Kun je vinden op de website van de Stichting Permacultuur Onderwijs  Je vindt er meer algemene informatie over permacultuur,  natuurlijk over de opleiding, de veelgestelde vragen en je kunt er het gratis Eboek “Wat is Permacultuur” van hoofddocent Maranke Spoor downloaden.

Ook kun je eerst een voorproefje nemen door een introductiedag te volgen op 1 juli in Amersfoort. Je maakt dan kennis met mij en Maranke.

 

Permacultuur Opleiding Stichting Permacultuuropleiding