Earth based art

read the english version here

UPCOMING

Earth-based-art-space

sweet

Odette           Muijsers

Zoet en schoon. Het werk van Odette herinnert aan een wereld van verlangen vol harde kleurtjes, glanzende oppervlakten en kauwbare sensaties.

Earth-based-art-space

silence

Ursula Jernberg

Haar onderzoek naar stilte bracht haar via Noorwegen en Hawaii ook naar de Nederlandse Veluwe. Het beeld van universele stilte maakt de beleving bijna tastbaar in een steeds luidere samenleving.

Chantal-van-Genderen-programma

time

Ilse leenders

Door te herbronnen vindt Ilse nieuwe wegen voor haar kunst en haar kunstenaarsleven in dialoog met de natuur. Ik reis met haar mee.

Featured

Earth Based Artists

 

Amber Veel

Lynn Shore

Hanna Mattes

Scroll down to meet

Cutting Edge Art

Amber Veel

Snijdend door de dimensies onderzoekt Amber de functie van huid. Niet alleen mensen en dierenhuiden maar ook de oppervlakte van de aarde, de bodem van ons bestaan. Vanuit een artistiek composteringsproces ondergaat materie transformatie waarbij het leven en de dood nooit ver weg zijn. Welkom in de nevelen van het rijk van Taxidermic Labatory van Amber Veel

hert met gat duo Amber Veel

Urban wisdomkeeper

Lynn Shore

Juist in steden is het van groot belang om te verbinden met de natuur om je heen. Lynn Shore laat je de stedelijke parken extra waarderen, en leert je bomen en planten te herkennen. Ze brengt magie terug langs de fietspaden en inspireert velen om weer te luisteren naar de wijsheid van onze voorouders. En dat midden in de moderne stad.

celestial artist

Hanna mattes

Hanna volg ik sinds zij de Gerrit Rietveld Academie afrondde. Ze is me altijd blijven verwonderen. Haar bijna buitenaardse perspectieven, de manier waarop ze zichzelf neerzet als het hoofdkarakter op een zich altijd ontwikkelende planeet. Ze heeft een groot gevoel voor aardse zaken en het talent om haar fascinaties op meerdere manieren uit te drukken. Daarmee is ze zeker een  heldere ster aan mijn firmament.

space holder

Chantal van genderen

picture a garden

Waar kunstenaars kunnen opladen, experimenteren, voedsel verbouwen, studeren en hun kunst maken. Een plek waar je je kunt verwonderen en kunt aarden. Een plek waar creativiteit en het leven worden gevierd. Als co-creatie met de natuur. Is dat een droom?

Laten we nu en hier beginnen.

sprieten palmen
Drakenland

connect

Meer weten?

Kunstenaars worden van harte uitgenodigd om contact op te nemen. Ik bied werkbesprekingen, atelierbezoek, inspiratiesessies en begeleiding bij ecologisch onderzoek. Informeer naar de mogelijkheden.